top of page

Moâh Match

Dit is een schoolproject uit het tweede jaar van mijn opleiding die ik samen met mijn projectgroep heb gedaan.

Gravity-Scene-iPhone-12-Mockup.jpg

Het concept

Ons concept is Moah Match, dit is een app voor jonge moeders, waarop ze in contact kunnen komen met andere jonge moeders en aanvoerders. Door het bekijken van de interesses en manieren waarop de mensen die je tegenkomt willen sporten, kun je naar links of naar rechts swipen. Naar links betekent dat je geen match voelt en liever niet met deze moeder gaat sporten, naar rechts betekent dat je wel een match ziet in sportieve interesses. Op het moment dat je naar rechts swiped krijg je de mogelijkheid om met elkaar te praten, dan kun je een datum, tijd en sport uitkiezen om samen te gaan doen. Ook kun je naar rechts swipen bij aanvoerders of verenigingen, hieraan kun je vragen stellen, trainingen inplannen of de voortgang van je sport bespreken. 

Bij de instellingen van de app kun je de omgeving waarin je wil zoeken selecteren, bijvoorbeeld een bepaalde wijk, daarnaast kun je een maximale en minimale leeftijd instellen, maar ook het invullen van je beschikbaarheid is al mogelijk. Ook is het mogelijk om je eigen profiel aan te passen, hier kun je andere moeders informatie geven over jezelf. Je kan daar vertellen wat je leuk vindt om te doen qua sport, maar bijvoorbeeld ook informatie over hoeveel kinderen je hebt of wat je zoekt in een sportmaatje. 

In de app zijn 3 gebruiksmogelijkheden: Je kunt op de app onder de functie ‘Actieve gebruikers’, hier zie je de moeders die op dat moment ook online zijn. Dit is handig als je plotseling even vrij hebt en behoefte hebt om te gaan sporten. Een andere functie is ‘Vooruit plannen’, hier kun je op basis van de opgegeven beschikbaarheid kijken naar de opgegeven beschikbaarheid van andere jonge moeders. Zo kun je afspraken inplannen voor komende dagen. De derde functie is ‘Aanvoerders’, hier kunnen jonge moeders contact opnemen met de aanvoerders uit de wijk. Ze kunnen overleggen en vragen stellen over allerlei zaken omtrent het Haags Sportkwartier. 

Deze app sluit aan op onze onderzoeken en het doel wat wij hebben gesteld, namelijk de bewoners van de Escamp meer te laten bewegen en hen in contact te brengen met het Haags Sportkwartier. 

bottom of page